lördag 7 juli 2018

Krispiga kycklingsticks

Ingredienser 1 portion:

1 st kycklingfilé
Salt, vitpeppar
1 msk idealmjöl
1 ägg
½ dl ströbröd ( helst panko )
1 msk smör till stekning

Ungsgrönsaker:

1 morot
1 liten bit squash
1 röd lök
3 msk olja
salt, peppar

Vitlökssås:

1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk timjan
salt, peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala moroten och skär i stavar, skala löken och skär i klyftor, skär squashen i stavar. Lägg i en form, salta och peppra, ringla över olja. Baka i ugnen i 20 minuter.
  3. Pressa ner vitlöken i yoghurten, blanda i salt, peppar och timjan. Ställ i kylen.
  4. Putsa kycklingen, skär den i 3 bitar. Salta och peppra. Vispa upp ett ägg i en skål, häll mjöl på ett fat, häll ströbröd på ett annat fat. Doppa först kycklingen i mjölet, sedan i ägget och sist i  ströbrödet.
  5. Stek kycklingen i smöret tills den är genomstekt.
  6. Servera kycklingen med grönsakerna och vitlökssåsen.

2 kommentarer:

Paula sa...

Hej, låter jättegott, men jag väljer nog att laga minst två portioner när jag ändå skitar ner i köket, "ler". Då har man till nästa dag också eller om man vill frysa ner en portion. Jag har blivit så himla lat med maten sen jag blev singel. Det är roligare att göra andra saker...

Anna sa...

Hej! Själv är jag jätte dålig på att göra matlådor och ta tillvara på resterna.

Skicka en kommentar