lördag 7 juli 2018

Enkel lasagne

Ingredienser 1 portion:

100 gram färs
2 msk hackad gul lök
1 msk smör
1 msk konc kalvfond
2 tsk vetemjöl
2 msk krossade tomater
 dl vatten
½ dl creme fraiche
Salt, peppar
2 färska lasagneplattor
Riven ost

Servering:

Sallad och tomat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. Fräs färs och lök i smöret, tills köttet är genomstekt. Tillsätt fonden. Pudra över mjölet och rör runt.
  3. Tillsätt tomatkross, vatten och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva köttfärssås med lasagneplattorna. Börja med köttfärssåsen och sluta med köttfärssåsen.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar