måndag 14 maj 2018

Receptet kommer från Hemmetsveckotinings bok " Singelmat "
Betyg: 4 av 5
Grekiska färsbiffar med feta ost och tzaziki ( 1 portion )
1 msk havregryn
1 dl vatten + 2 msk kalvfond
150 gram färs
1 äggula
1 krm timjan
1 msk finhackad gul lök
1 krm pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
25 g feta ost
1 msk smör till stekning
Ugnstekt Potatis:
200 gram delikatesspotatis
1 msk neutral olja
½ tsk flingsalt
Tzaziki:
1 dm gurka
½ tsk salt
1 dl cremfraische ( tycker det blir godare )
½ vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Lägg havregryn och buljong i en bunke och låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt färsen, lök, vitlök, äggulan, timjan, salt och peppar. Smula ner fetaosten. Blanda till en smet och forma till 2 biffar.
Tzaziki:
1. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en skål. Tillsätt salt.
2. Blanda ner creme fraischen, pressa i vitlöken, smaka av med salt och peppar.
Servering:
Servera biffarna med potatisen och tzaziki.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar