söndag 15 oktober 2017

Het chili med tortillias chips

Ingredienser för 2 personer:

Tips för barnvänlig chili : Krydda bara med salt och vitpeppar.

225 högrev
½ gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor ( jag tog en )
1 burk finkrossade tomater
2 tsk kalvfond ( bong )
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
2 tsk chiliflakes
1 morot
50 gram majs ( burk )

Servering:

Grönsallad
1 dl creme fraiche
Tortillia chips

Gör så här:
  1. Skär köttet i bitar, skala och hacka löken och vitlöken ( jag pressade ner vitlöken ). Bryn i en gryta. Lägg i köttet. Häll i tomatkrosset, fond och kryddor. Fyll på med vatten, så att köttet täcks. Lägg på ett lock och låt puttra i ca 3 timmar, beror på hur stora köttbitar du har skurit.
  2. Skala och skär moroten i tärningar. Lägg i grytan dom ska bli mjuka.
  3. Dra sönder köttet med hjälp av två gafflar. Rör ner majs.
  4. Servera med creme fraiche, grönsallad och tortillia chips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar